Situering
Saint Pardoux (de Mareuil) ligt op 1,5 km van het dorp Mareuil-sur-Belle, 
±1000 km van Utrecht en halverwege de historische steden Angoulême en Périgueux en niet ver van het middeleeuwse stadje Brantôme. Het ligt in het hart van het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin, in het departement Dordogne, bekend door zijn vele kastelen en préhistorische vondsten. 
Het gebied kenmerkt zich door glooiend heuvellandschap met mooie vergezichten, afgewisseld door bossen, graan- en zonnebloemvelden en bloemrijke valleien.
De natuur en fauna hier zijn hier wat men zich zou wensen. 
Er is een grote variëteit aan bomen, bloemen en planten. 
De bossen worden bewoond door herten, wilde zwijnen, vossen en kleine reptielen. 
In de lucht zweven regelmatig buizerds, sperwers en kiekendieven.
Mareuil-sur-Belle is een karakteristiek Frans dorpje met alle voorzieningen: bakkers, slagers, kleine supermarkt, apotheek, postkantoor, dokter, tandarts, dierenarts, banken, de Tabac met zomers Nederlandse kranten en een aantal eetgelegenheden. Op dinsdagochtend is er in Mareuil een kleine markt.
Op een half uur rijden ligt Ribérac waar u de grotere supermarkten kunt vinden. 
Op vrijdagochtend is hier ook één van de grootste en gezelligste markten van de omgeving.


Bezienswaardigheden in de Périgord Vert.
Dit gedeelte van de Dordogne is één van de mooiste stukjes van Frankrijk. 
Op korte afstand van Saint Pardoux vindt u de pittoreske plaatsjes Brantôme (het Venetië van de Dordogne) en Bourdeilles. 
In 45 minuten rijden bent u in de hoofdstad van de Dordogne: Périgueux, een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden. Iets verder weg, maar zeker ook de moeite waard, liggen Bergerac en St. Emilion (voor goede wijnen).

Activiteiten
In de directe omgeving van Saint Pardoux kan men wandelen en mountainbiken (er zijn twee fietsen aanwezig) en o.a.vanuit Brantôme zijn er leuke kanotochten te maken op de Dronne.
Ook golf behoort tot de mogelijkheden; er ligt een drietal mooie banen in de omgeving. 
Vaak kan zonder starttijd te reserveren afgeslagen worden.
Sinds kort is er in Soyaux,op 30 minuten, rijden het klimpark “Accro Parc de Soyaux” met 4 verschillende parkoersen voor diverse leeftijdsgroepen.
Maar een dag met een spelletje pétanque en een duik in het zwembad valt ook niet te versmaden.